Havrejulgröt


« Tillbaka

Löpnummer: 115

Ingredienser:
2,5 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk russin
2 tsk kanel
en nypa salt,
ett äppel,
3 tsk socker
Recept:
Blanda alla ingredienser förutom äpplet och sockret låt koka i 3 minuter under tillsyn på svag värme. Servera med äppelbitar som du har vänt i lite socker. Och mjölk till detta givetvis. Smaklig spis
Passar till:
frukost, mellanmål
Servera till:
mjölk, och en klick smör i mitten ifall så önskas
Kommentar:
Så här mins jag att min mormor gjorde havregröt till sina barnbarn då vi hälsade på henne i Norge under vår barndom. Kanske typiskt norskt? eller typiskt ingenting,,vem vet?

Johan (red):
Ja, kanske någon av havregryns besökare vet om den här gröten är vanlig i Norge. Men "mormors" eller "farmors" mat är nog inte fel i något land. Jag har ju min egen farmors havregröt med glass (nr 37) med i samlingen. Tack Lena för detta bidrag.
Källa:
Mormor

Skickades in av Lena, lönsboda den 5/12 2008