Råa havregryn ist f fet middag


« Tillbaka

Löpnummer: 163

Ingredienser:
Till 1 portion:
2 dl havregryn
4 dl mjölk
socker efter smak
ev sylt, honung
Recept:
Blanda havregrynen med mjölken i en skål och låt dra en liten stund.
Tillsätt socker efter smak, gärna råsocker.
Är du inte en sockergris ersätt sockret med en god sylt, hallon, blåbär osv.
Passar till:
Middag, mellanmål, kvällsmat.
Kommentar:
Råa havregryn i mjölk är jag uppvuxen med, åts varje dag. Kanske därför jag är friskare än mina söner, som är i 50-årsåldern :)
Under fattiga tider på första jobben (350 kr/ månad i lön - före skatt!) blev det vatten ist f mjölk och det gick också bra.

Johan(red:) Det här påminner om dieten jag brukade köra när jag var som mest uppe i "havregrynsmetoden" , läs mer under fliken "banta". Nu kokar jag gröt för det mesta men ibland tar jag råa gryn också och gör en röra.
Källa:
Min barndom

Skickades in av Monica Nilsson-Blomma, Enskede den 4/3 2010