Jennys pepparkaksgröt


« Tillbaka

Löpnummer: 166

Ingredienser:
2,25dl vatten
1,5 msk fiberhavregryn
0,5dl rågflingor
1,5 msk kruskakli
1 msk psylliumfrön
1 msk hela linfrön
½ msk pepparkakskrydda
1 dl bär(jordgubbar, blåbär, hallon)
1 msk hackade katrinplommon
3 valnötter eller 1 tsk kokosflinor till topping
Recept:
Använder du frusna bär så låt dessa tina i kylskåpet över natten.
Blanda alla ingredienser utom bären. Låt koka tills det blir grötkonsistens. Sist läggs bären i för att behålla så mycket som möjligt av antioxidanterna. Häll upp gröten i en skål och toppa med 3 krossade valnötter eller lite kokosflingor.
Passar till:
Frukost
Servera till:
Svart kaffe och en proteindrink,gärna med mintchokladsmak.

Skickades in av Jenny Davidsson, Malmö den 7/4 2010