Kanelgott


« Tillbaka

Löpnummer: 207

Ingredienser:
1 dl fiberhavregryn
2 1/2 dl vatten
1 msk hela linfrön
salt efter behag

Frysta krossade hallon
Recept:
Koka upp gryn, linfrön, vatten och salt på spisen tills den uppnått önskad konsistens. Häll upp i din favoritskål och täck gröten med ett lätt täcke av kanel. Lägg fort på den frysta krossblandningen av hallonen och låt stå i en minut så att de smälter ner en aning.

(För att öka proteininnehållet i gröten kan man med fördel tillsätta en eller ett par äggvitor då man kokar gröten)
Passar till:
Frukost (Lunch = lägg till ett kokt ägg att äta)
Servera till:
Frysta hallon Ev. mjölk om så önskas
Kommentar:
Johan (red): Äggvite-varianten gör ju det här lite extra spännande. Klart att den ska vara med i min samling.

Skickades in av Johanna Jansson, Hässelby den 12/8 2012