Rostad havregrynsgröt


« Tillbaka

Löpnummer: 236

Ingredienser:
2 dl fiberhavregryn
4 dl vatten
1⁄4 tsk salt
2 msk granatäpplekärnor
3 dl mjölk ?
Recept:
Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Häll över i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Låt gröten koka 3–4 min. Strö över granatäpplekärnor och servera med mjölk.
Passar till:
Frukost, mellanm¨ål
Kommentar:
Granatäppelkärnor har jag lärt mig uppskatta men aldrig testat med gröt förut. Det kändes som en bra ide´och därför får receptet självklart plats i min samling.
Arla som jag lånat det här ifrån skriver att man ska ha deras mjölkdryck Bone Health som tillbehör i orignalreceptet. Man kan förstås göra som man vill. Jag använder sällan mjölk. Man kan säkert äta utan också.....
Johan (red)
Källa:
Arla
Länk:
http://www.arla.se/recept/rostad-havregrynsgrot/

Skickades in av Johan (red), Hudiksvall den 1/4 2013