Havregrynsboll


« Tillbaka

Löpnummer: 14

Ingredienser:
12 dl Havregryn
4 tsk vaniljsocker
4 dl Socker
8 msk Kallt kaffe
8 msk Kakao
400 g Margarin/Smör
1 st påse kokos/pärlsocker
Recept:
Rör ihop allt utom kokos/pärlsocker. Gör små bollar som rullas i kokosfligor eller pärlsocker. Ställ i kylen en stund
Passar till:
Att ha som bas i kladdkaka se recept nr 4
Servera till:
Fika
Kommentar:
Kärt barn har många namn!. Kaffet i smeten kan man hoppa över och istället ta mer kakao. Balansen kan man testa lite olika !
Andra tar med ägg också och minskar då på smöret !
Jag får in många varianter på den här under olika namn t.ex, kokosboll, negerboll och havreboll. Men jag publicerar inte fler varianter bara för att de kan ha olika namn.
Kom med andra recept i stället.

Leia i Hudik föreslår att man dobbar bollen i mjölkchoklad som man låtit smälta i ett vattenbad. Sen stoppar man dem i kylen. ... Supergott,
Källa:
Fanns med på kakaopaketen när jag var barn
Länk:
www.negerboll.com

Skickades in av Johan (red), den 17/4 2008