Hälsohavrechokladbollar


« Tillbaka

Löpnummer: 59

Ingredienser:
Ca. 15 st
3 dl havregryn
4 msk socker, alt. 6 msk råsocker
Kakao efter smak, minst en 1 dl rekommenderas.
1 dl Kesella lätt
1-1,5 msk vanilinsocker
(1/2 dl hackade valnötter)
2-4 msk vatten
1 krm salt
Pärlsocker/strössel
Recept:
Blanda de torra ingredienserna noga.
Blanda sedan kesella och vatten och rör
ner i havregrynsröran.
Forma bollar, rulla dem i pärlsocker och
eller strössel och låt dem sedan stelna i kylen i ca. 1 h.
Klart!
Passar till:
Fikat, som efterrätt
Servera till:
Kaffe, glass, vaniljsås
Kommentar:
Dessa havrebollar är mycket hälsosammare
än "vanliga" chokladbollar som ofta innehåller mycket smör/margarin.
Här används istället kesella.
Dessutom är de mycket goda!
Ät och njut!

Johan (red) Kul med en "hälsoboll" också. Jag vill gärna framhålla havregrynens hälsosamma egenskaper.
Källa:
Eget recept!

Skickades in av Anna, Täby den 22/7 2008