GI-muffins med äpple


« Tillbaka

Löpnummer: 126

Ingredienser:
ca 20 stycken
2 1/4 dl havregryn
3/4 dl hasselnötter
1 1/2 dl filmjölk
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1-2 äpplen
kanel
Recept:
1. Kör nötter i en matberedare. (Saknar du matberedare så går det utmärkt att hacka nötterna.) Blanda hacket med havregryn.
Tillsätt fil och låt det hela stå en stund och svälla medan du förbereder resten.
2. Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
3. Rör ner äggen och sockret i havreblandningen. Rör även i mjölblandningen och smöret.
4. Fördela innehållet i muffinsformar av papper så att de är fyllda till cirka 2/3.
5. Skiva äpplena tunt. Vänd dem i kanel och tryck ner 3 bitar i varje form.
6. Grädda strax under mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme, cirka 10 minuter.
Passar till:
Fikat
Kommentar:
Mycket nyttigare än att äta kex och småkakor.

Skickades in av Clara Andersson, Hudiksvall den 8/1 2009