Falsk mandel till bakverk


« Tillbaka

Löpnummer: 133

Ingredienser:
Havregryn (samma mängd som om nötter skulle användas)
Ev. lite socker eller honung för extra sötma
En klick smör

Recept:
Rosta grynen i en torr, het stekpanna. Klicka i smör och låt smälta, strö ev. över socker eller klicka i honung. Rör om. Klart när de är gyllenbruna...

Använd som nötter i bakverk där du skulle ha använt mandel, hasselnötter eller valnötter. Bra som "nöttosca", garnering till kakor, bullar, tårtor, till sockerkakor... Till frukostfilen eller...gröten!

Passar till:
Allt där nötter ingår som ingrediens
Servera till:
Se ovan
Kommentar:
Jag använde mig ofta av detta tips när jag var fattig student som tyckte att inhandlimg av nötter var lyx. Billigare och alltid i skafferiet! Nu använder jag det mest när jag bakar till nötallergiker eller när jag är osäker på om någon ä det i sällskapet. En droppe bittermandelolja ii det smälta det smälta smöret, då tror alla att det är mandel! Men gott som det är med den röstade smaken...

Skickades in av Anna Berg, Västerås den 10/2 2009