Chocolate Cherry Birthday Muffins


« Tillbaka

Löpnummer: 192

Ingredienser:
365 g vetemjöl
100 g socker
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2,5 dl filmjölk, alt hälften mjölk , hälften gräddfil
0,8 dl vegetabilisk olja
2 ägg
1/ tsk vaniljsocker
60 g mandlar (rostade, avsvalnade och hackade)
100 g mörk choklad (hackad)
50 g havregryn
200 g djupfrysta körsbär (upptinade i sil, avrunna och mycket grovt hackade)
Recept:
1. Sätt ugnen på 190 grader och smörj en muffinspanna för 12 muffins med smör.
2. Blanda ihop den hackade mandeln med chokladbitar och havregryn.
3. Rör ihop filmjölk och olja och tillsätt därefter äggen och vaniljsocker.
4. Rör ner mjöl, socker, bikarbonat och salt i smeten. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser och strö över mandel-, havre- och chokladblandningen. Vänd till slut försikigt ner körsbären.
5. Fördela smeten jämt i muffinsformarna.
6. Grädda i cirka 18 minuter. Prova med en provsticka för att se om muffinsen är färdiggräddade.
Passar till:
fikapaus
Servera till:
kaffe, the,saft
Kommentar:
Det här receptet fick Ingela på sin födelsedag. Det var Esprits kundklubb som skickade det och jag tog med det här för att det innehåller havregryn och låter ruskigt gott. Måste jag testa att baka.
Källa:
Esprit, Cynhia Barcomi
Länk:
www.cynthiabarcomi.com

Skickades in av Johan (red), Hudiksvall den 24/3 2012