Fridas Havre & Himmelrike


« Tillbaka

Löpnummer: 23

Ingredienser:
175 gram vetemjöl
200 gram havregryn
140 gram smör el. margarin (rumstempererat)
100 gram socker
50 gram ( ca 2 msk) ljus sirap
1/2 tsk salt
ca 2 tsk bakpulver
100 gram russin, hackade
200 gram Belgisk mörk choklad, hackad
70 gram hasselnötter, hackade
1/2 dl vatten
Recept:
1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. TIllsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i chokladen och nötterna.
2, Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små. Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. SKär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
3. Förvärm ugnen till 200 grader. Sätt kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175 grader. Grädda kakorna mott i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Passar till:
kaffe och saft
Servera till:
fika
Kommentar:
En fantastiskt god kaka som går att köpa på affären och receptet står på paketet! Där står också historien om hur Frida fick tag på receptet. Köp ett paket och läs. Det är bara att stämma in i Fridas konstaterande:
"att havrekakor kan smaka så himmelskt gott"
Källa:
Café Bageriet, (Göteborgs Kex AB)
Länk:
http://www.goteborgskex.se

Skickades in av Redaktören, den 4/5 2008