Emilies Havre&Bärdröm


« Tillbaka

Löpnummer: 32

Ingredienser:
(ca 20 kakor blir det)
210 g vetemjöl
210 g havregryn
145g smör eller margarin, rumstempererat
55g farinsocker
90g socker
2 tsk bakpulver
55g (ca 2 msk) Ljus sirap
110 g russin, hackade
75 g tranbär, hackade

Recept:
1.Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg.

2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

3. Förvärm ugnen till 200°C. Sätt in kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Passar till:
fika
Servera till:
kaffe, saft
Kommentar:
Ännu en supergod kaka från Café Bageriet. Går att köpa på affären och det är Göteborgskex som gör dem. Köper man dem på affären går 5 kr till Rädda barnens Mamma-kampanj och det är bra och viktigt.
Emilie hörde av sig till mig och tipsade också om att tranbären kan bytas mot färska blåbär när sommaren kommer. Mums.
Testa också Fridas Havre & Himmelrike som har nummer 23 i vår samling.
Källa:
Café Bageriet, (Göteborgs Kex AB)
Länk:
www.goteborgskex.se

Skickades in av Johan (red.), Hudiksvall den 12/5 2008