Chocolate chip cookies


« Tillbaka

Löpnummer: 384

Ingredienser:
500g mörk choklad
8 dl vetemjöl
8 dl havregryn
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
300 g margarin
2 dl socker
6 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
4 st ägg
Recept:
Hacka chokladen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt
Rör margarin, socker, farin- och vaniljsocker ljust och poröst.
Rör i äggen.
Blanda ned mjölblandningen och havregrynen och sist chokladhacket.
Klicka ut på plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 11min i 150 grader i varmluftsugn eller 175 grader i vanlig ugn.
Kakorna skall vara mjuka när man tar ut dem.
Låt dem svalna ett par minuter på plåten innan de läggs över på galler för att kallna.
Förvara i tät burk.
Kakorna går bra att frysa.

Det går såklart att blanda i hackade nötter eller russin och att byta ut den mörka mot ljus choklad.
Passar till:
Mjölk, te eller kaffe
Servera till:
fika, efter maten, till fredagsmyset eller efter promenaden.
Kommentar:
Fantastiskt goda kakor som gärna får vara lite varma när man äter dem.

Skickades in av Malin Rikardsdotter Ahlin, Adelsö den 14/11 2014