Havreflarn


« Tillbaka

Löpnummer: 70

Ingredienser:
75 g margarin eller smör
1 dl strösocker
1 dl (stora) havregryn
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära (funkar med kanel oxå!)
1 ½ msk mjölk
1 ½ msk ljus sirap
Recept:
Tips: använd en kastrull för att göra smeten i!)

Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, ingefära, mjölk och sirap till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. (Smeten flyter ju ut när kakorna gräddas).
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.

Låt havreflarnen svalna ett några minuter på bakplåtspappret. Om du vill böja havreflarnen lossa dem då med en vass kniv och böj dem över någon träpinne, borstkaft eller dylikt.

Servera till:
Fika
Kommentar:
Johan (red) : Äntligen kom det här receptet in till havregryn.se. Den här kakan är god.

Skickades in av Sara Lundberg, den 23/9 2008