Havrerutor med nougat


« Tillbaka

Löpnummer: 78

Ingredienser:
200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 msk ljus sirap
1 dl kokosflingor
250 g kall nougat till garneringen

Recept:
Smält smöret. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, ljus sirap och kokosflingor. Slå i det smälta smöret och blanda väl. Häll smeten i en långpanna 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 200ºC i 12-14 min. Smeten ska bubbla och bli ljusbrun. Ett halvt recept passar bra till en vanlig kakform med ca 24 cm i diameter.

Hyvla nougaten över kakan med en osthyvel direkt då den kommer ur ugnen. Bred ut nougaten med kniv. Mönstra med en gaffel om så önskas.
Ställ kakan i kylen så att den stelnar lite, skär den sedan i bitar.

Servera till:
kaffet
Kommentar:
Den här kakan går bra att frysa.

Källa:
Svensk havreförening
Länk:
www.svenskhavre.org

Skickades in av Johan (red), Hudik den 4/10 2008