Köttbullar m havregryn


« Tillbaka

Löpnummer: 150

Ingredienser:
300 g nötfärs
1/2 dl havregryn
1 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk flytande kalvfond
1/2 gul lök
1 litet ägg
salt och peppar
smör att steka i

Recept:
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och fond, låt dra i ca 10 min.
Hacka löken fint och blanda alla ingredienser.
Blöt händerna och rulla fina små bollar.
Stek dem gyllene i riktigt smör!
Passar till:
Passar efter ett hårt pass på F&S! :)
Servera till:
Potatismos och rårörda lingon, såklart! Ett glas kall mjölk också.
Kommentar:
Man tager vad man haver... och när det inte finns ströbröd i mitt skafferi byter jag ut det mot havregryn och lite potatismjöl i mina köttbullar, funkar hur bra som helst. Oftast höftar jag och lagar mat på känn, men ska man få det nerskrivet i mått är det ungefär detta som gäller...

(Till red.: Håller med, riktigt snygg tjej på bilden..)

Skickades in av Jenny Berglund, Hudiksvall den 6/9 2009