Veglobiffar


« Tillbaka

Löpnummer: 157

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 ägg
1 näve riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl råriven morot
salt och peppar
Typ två teskedar vatten
Ströbröd
Recept:
En sats blir 3 biffar.

Börja med att blanda havregryn, ägg och vatten i en skål så det få stå och svälla lite. Riv sedan morot och tillsätt i skålen. Blanda sedan i resten av ingridienserna och dela upp i tre delar. Rulla ihop och platta till delarna så du får biffar, sedan vänds de i ströbröd innan de steks.
Servera till:
Bulgur, couscous eller ris och sås av valfri sort.
Kommentar:
Jag har alltid haft lite svårt för att göra vegetarisk mat med "köttsubstitut", utan vill gärna använda ingridienser som är vegetariska av naturen. Jag brukar göra grönpepparsås till, det är supermums! Jag skulle dock tänka mig att det går bra med gräddsås, brunsås eller något annat liknande. Om man inte vill göra biffar så kan man även göra "köttbullar" av det, men då blir det lite pilligare med ströbrödet.

Johan(red): Tack Frida, det här ska bli spännande att testa.
Källa:
Muntlig

Skickades in av Frida Andersson, Värnamo den 5/1 2010