Nävgröt (Motti)


« Tillbaka

Löpnummer: 172

Ingredienser:
Här kommer receptet (för 4-6 personer), direkt från påsen:

6 dl vatten
1 tsk salt.
5 dl skrädmjöl

Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl av rostad havre. Kan användas till annat än nävgröt också.
Recept:
Koka upp salt och vatten.
Slå över mjölet - allt på en gång - så vattenytan täcks.

Man ska INTE röra i gröten utan stampa med grötkäpp eller träsked.
Gröten är färdig att servera, när allt vatten ångat igenom.

Smaklig måltid!
Passar till:
Serveras med stekt fläsk, flott och lingonsylt.
Servera till:
Enbärsdricka
Kommentar:
Hej.
Här får du en länk till en gammal beprövad mat som ursprungligen kommer från Finland. Otroligt gott.
Vi (Östen med Resten) spelade i Brunskog som ligger utanför Arvika i många år där vi alltid blev bjudna på nävgröt(den kallas så därför att man kunde äta den med näven). Ha det gott. Östen

Och GLÖM INTE att motionera efter en sån här brakmiddag!

Det är lätt att falla i paltkoma annars.

Johan(red): Tack Östen. Skrädmjöl är väl på gränsen till att platsa på den här hemsidan men varför inte. Kul recept och historia.
Man kan gå till Östens hemsida också och se när han spelar www.ostenmedresten.se
Länk:
marianova.com/users/alpen1/recipe/varmlandsk-nationalratt-navgrot-motti-med-flask

Skickades in av Östen Eriksson, Enånger den 8/8 2010