Havrepannkakor


« Tillbaka

Löpnummer: 174

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 1/2 dl mjölk eller havremjölk
2 ägg
1 krm salt
Recept:
blanda all ingredienser snabbt med mixer, låt stå en stund. Grädda tunna pannkakor i teflonpanna på medelvärme. Tag gärna en liten klick smör för varje pannkaka och rör i smeten emellanåt (så att inte all havre lägger sig på botten).
Passar till:
Bär och grädde men även till keso, skinka eller grönt
Servera till:
Mellanmål eller lättare måltid
Kommentar:
"Ett lite modifierat recept som jag har hittat i tidningen Topphälsa".
Superenkla, matiga och goda pannkakor!!
Ibland serverar jag dessa med keso (eller grädde) och bär och ibland med äpple och kanel. Ibland blandar jag bären i smeten. Barnen älskar dem, Vi äter dem gärna kalla på utflykten med.
Källa:
Topphälsa

Skickades in av Jennie Cederstam, Onsala den 31/8 2010