Kanelmarinerade bönor m havregryn


« Tillbaka

Löpnummer: 186

Ingredienser:
350 gram bönor som blötlagts och kokats. (fast jag brukar köpa färdiga på affären, Zeta Ekologiska svarta vita eller blandade)

schalottenlök eller rödlök

till dressing:
3 msk balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1/2 tsk kanel
ev också 2 tsk rivet citron- eller apelsinskal
1 dl fin olivolja
1/2 dl torrt vitt vin eller vatten.

lite honungsrostade havregryn (recept nr 171)
Recept:
Om du kokar egna bönor så låt dem rinna av. Blanda dem när de fortfarande är varma med den finhackade löken.

Rör ihop ingredienserna till dressingen utom oljan och vinet.
Droppa till sist i oljan och vinet/vattnet.

Häll dressingen över de varma bönorna. Låt det svalna lite.
Servera till:
lunch eller middag
Kommentar:
Man kan servera salladen varm eller så kan man låta den stå och "mogna" ett tag i rumsvärme. Eftersom jag brukar köpa färidgkokta bönor så är det så jag brukar göra. Men det viktigaste av allt är förstås att man "toppar" den här salladen med att strö över rostade havregryn och har man inte hunnit rosta några så kan man ta råa! Eller några pinjenötter.

Det här är ett recept jag modifierat från en bok som heter Annas Medelhavsmat. Den är skriven av Anna Bergenström och är utgiven på bokförlaget Semic.
Källa:
Annas Medelhavsmat
Länk:
www.semic.se

Skickades in av Johan (red), Hudiksvall den 15/8 2011