Soppa med persilja, potatis och havre


« Tillbaka

Löpnummer: 191

Ingredienser:
Till 6-8 portioner
1 msk matolja
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 potatisar (inte små), skalade och skurna i små tärningar (knappt 1 cm i kant ungefär)
2 lagerblad
Vatten eller buljong efter behov
1 tsk italienska kryddor (t ex mejram, timjan, oregano, basilika, pyttelite rosmarin)
110 g naturell färskost i stil med Filadelfia (det finns betydligt billigare varianter), den ska vara en aning syrlig
1, 75 dl hackad persilja
0, 75 dl havregryn, gärna snabbvarianten
2, 5 dl mjölk eller efter behov
Salt och peppar
Recept:
1. Hetta upp oljan i en stor gryta. Tillsätt den gula löken och fräs den gyllene över medelvärme.
2. Tillsätt vitlök, potatis och lagerblad. Tillsätt så mycket vatten eller buljong att det täcker potatisblandningen och rör ner örtkryddorna. Koka/sjud på låg värme under lock tills potatisen precis blivit mjuk. (20-25 minuter).
3. Ta ett par deciliter av vätskan i soppan och häll i en skål. Vispa samman färskost och vätska och tillsätt i soppgrytan. Rör ner persiljan.
4. Strö över havregrynen och rör om. Låt sjuda i ytterligare 20-25 minuter. När potatisen är helt mjuk, tillsätt mjölk och krydda med salt och peppar.
Passar till:
Lunch en kylig dag
Kommentar:
Billigt och gott.
Källa:
www.care2.com
Länk:
www.care2.com/greenliving/parsley-potato-soup-recipe.html

Skickades in av Marie Breskic, Skövde den 5/3 2012