Havregrynspannkakor


« Tillbaka

Löpnummer: 2

Ingredienser:
2-3 ägg
2-3 dl vetemjöl
1-2 dl havregryn
7-8 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk flytande margarin
Recept:
Använd ditt vanliga pannkaksrecept (om du följer recept) och byt ut en tredjedel eller hälften av vetemjölet mot havregryn och pannkakorna blir både godare och nyttigare.
Alltså- vispa ihop vetemjöl, salt och mjölk till en fin smet. Knacka i äggen. Rör i havregrynen. Rör i margarinet och grädda i stekpanna eller plättlagg. Med den större mängden torrvaror går det åt mer mjölk.
Passar till:
Fungerar utmärkt även om du gör crepes!
Servera till:
Sylt är alltid gott till pannkakor.
Kommentar:
Ett kanonrecept. Kan bli lite klimpigt om smeten står en stund. Vi testade också med att strö och ”rosta” grynen direkt i pannan och sen slog vi på vanlig smet. En ny favorit. ”Redaktören”.

Skickades in av Bert Eriksson, Uppsala den 23/3 2008