Rabarberpaj med jordgubbar


« Tillbaka

Löpnummer: 121

Ingredienser:
smuldeg;
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 g smör eller 1 dl flytande margarin

fyllning;
3 rabarberstjälkar
½ liter jordgubbar
½ dl socker
2 msk potatismjöl
Recept:
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.

Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.

Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Passar till:
grädde
Servera till:
kaffe
Kommentar:
Johan(red):
Tack Sara för ännu ett bidrag. Sprid nu budskapet om min hemsida till dina kompisar. Den här ska jag baka i sommar när min rabarber är på G.

Skickades in av Sara Lundberg, Ramlösa den 18/12 2008