Knaprig paj


« Tillbaka

Löpnummer: 130

Ingredienser:
Knaprig pajdeg till mat eller dessert:

1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
75 gr kallt smör/margarin
3/4 dl lätt kesella

Lägg till 4 msk strösocker om du vill ha en "söt" paj till t.ex. fruktfyllning
Recept:
Finfördela smöret i mjölet och havregrynen för hand eller i matberedare. Tillsätt kesella och ev. socker, och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut den i en pajform, fyll med valfri fyllning!

En snabb och god variant är att köpa en färdiggrillad kyckling, rensa ut köttet och lägg i pajskalet. Vispa ihop 2 dl mjölk med 2 ägg, salta och peppa. Slå över smeten över pajen, skiva en tomat och lägg över. Strö valfri ost över pajen - in i ugnen ca 30 min i 250 grader. Servera med lite sallad, mums!
Passar till:
Alla pajfyllningar
Servera till:
Vad du önskar!
Kommentar:
Det här receptet blir ingen jättefrasig och smörig pajdeg, utan "matigare" och knaprigare. Långt mer nyttig än klassiska varianter som bara innehåller smör, socker och vetemjöl!

Skickades in av Ann-Margeret Hammarberg, västerås den 29/1 2009