Pajdeg på havregryn


« Tillbaka

Löpnummer: 164

Ingredienser:
100 gram smör , smält
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Fyllning: Färsk eller djupfryst frukt eller väl avrunnen konserverad frukt; sylt eller fruktmos. Om bären är fuktiga, strö lite potatismjöl över dem.

Recept:
Gör så här
1.Smält smöret.
2. Häll det varma smöret över havregrynen, blanda väl. Låt gärna stå en stund, till och med över natten i kylen.
3.Blanda i vetemjöl och socker och rör till en grynig massa.
3.Lägg hälften av massan i en pajform.
4. Häll din fyllning över pajmassan och bred den andra hälften av massan över.
5. Grädda c:a 30 minuter i 175 grader.
Servera till:
Vispgrädde eller glass och/eller vaniljsås
Kommentar:
Fyllning väljer du själv, här är det goda och nyttiga och lite ovanliga pajskalet huvudsaken :)


Johan (red:) Ja, det finns ju några varianter på det här och att låta det stå över natten var nytt för mig så det måste jag testa. Tack Monica.
Källa:
Eget

Skickades in av Monica Nilsson-Blomma, Enskede den 4/3 2010