Äppelpaj med rödbeta och ingefära


« Tillbaka

Löpnummer: 223

Ingredienser:
Pajskal
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk honung
100 g smör
Fyllning
6 st medelstora äpplen
1 st färsk rödbeta
1 bit ingefära, c:a 3 cm
1/2 dl socker
1 msk sesamfrön
Gräddas i 225° i 30 minuter
Servera med créme fraiche
Recept:
Blanda ingredienserna till pajskalet i en mixer.
Skiva äpplen, rödbetan och ingefäran mycket tunt. Gärna med rivjärn.
Strö över socker. Är äpplena väldigt söta kan man minska sockermängden.
Strö över Sesamfröna.
Gräddas i 225° i 30 minuter.
Passar till:
Efterrätt
Servera till:
Crème fraîche
Kommentar:
Äpple och rödbeta är en intressant kombination. Det här receptet hörde jag i radioprogrammet Meny när Tomas Tengby var hemma hos Ernst K. Ernst träffade jag några gånger i början på 90-talet då jag samarbetade med Per och Torgny på Ikea På Jobbet i Örebro . Ernst och jag fyller dessutom år på samma dag. Idag! Grattis Ernst. Johan (red).
Fotot har Tomas Tengby tagit och låtit mig låna. Tack Tomas.

Julen 2012 testade jag den här och fick göra om den flera gånger. Supergod! Johan(red)
Källa:
Ernst Kirchsteiger ?
Länk:
www.sverigesradio.se/P1/meny

Skickades in av Johan (red), Hudiksvall den 3/11 2012