Äppelpaj


« Tillbaka

Löpnummer: 226

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl socker
100 gram smör
1/2 dl vetemjöl
2 msk grädde
1 tsk kanel
4 st äpplen
Recept:
Smält smör, socker, grädde och rör i vetemjöl och havregryn till en jämn smet.
Skär äpplena i skivor och lägg i en pajform. Strö på kanel och bred sedan ut smeten ovanpå. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera till:
glass eller vaniljsås kan aldrig vara fel.
Kommentar:
Den här påminner lite om en annan av mina favoriter - blåbärspajen. Men nu kom det med grädde i smeten så det måste ju testas och belönas.
Källa:
Radio Gävleborgs program
Länk:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=494&artikel=2427696

Skickades in av Kerstin Jansson, Gävle den 14/12 2012