Desserttårta med exotisk frukt


« Tillbaka

Löpnummer: 73

Ingredienser:
Ingredienser (16 bitar)

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1,5-2 dl vetemjöl
1 näve havregryn

Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker
Recept:
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Passar till:
Fika
Servera till:
kaffe, saft
Kommentar:
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med exotisk frukt och vispad grädde.
Ett tips kan vara att låta kakan stå lite längre i ugnen 45-50 minuter men det beror lite på hur man vill ha den.

Johan (red). En fantastiskt god kaka som jag blev bjuden på när jag hälsade på. Jag tjatade på att få med "en näve havregryn" och då platsade det här receptet på havregryn.se. Jag tog fotot och sen åt vi ....
Källa:
Kan i ursprungsvariant finnas hos Arla ?
Länk:
www.arla.se

Skickades in av Sara Johansdotter, Eskilstuna den 28/9 2008